Nieuwe uitgave

Resten van resten

Redactie, geplaatst op 27 december 2018

Het werk van Leen Van Tichelen is naar de vormen gericht, niet de statige vorm, wel de levende, er is beweging in haar tekeningen, een vallen en een opstijgen.

Soms herkent men vormen (een boemerang) maar daar gaat het niet om, het gaat om een formele zoektocht naar dat wat zich achter de dingen verbergt en zich toont door het kijken. De vormenwereld is niet dood, zindert van leven – dit geldt ook voor de tekenstijl – we zien de potloodstrepen, de overgang van zacht naar hard, het aarzelen, het trefzeker neerzetten. Het repetitieve is hierbij belangrijk: hoe het ene uit het andere groeit.

Haar tekeningenboek Resten van resten moet blad voor blad bekeken worden, het boek in zijn geheel heeft een eigen ritme, een beweging, waardoor de stilte en de zinderende ‘stilstand’ van de afzonderlijke bladen overgaan in een bewegen naar vormverandering, het leven dat we zien groeien, de metamorfose in en van het bestaan.

Resten van resten is uitgegeven op 126 exemplaren, waarvan 100 bestemd zijn voor de verkoop. Alle exemplaren zijn gesigneerd.

60 pagina’s | 15,5 x 18,5 cm | Prijs: €50

Dit boek is verschenen bij Uitgeverij Druksel.