Nieuwe uitgave

Salon Magazin is terug

Redactie, geplaatst op 28 augustus 2016

salonmag1-1
In het voorwoord van het tijdschrift Salon Magazin, nummer 1, maart 2016 spreekt Gerhard Theeuwen, de uitgever uit Berlijn de lezers toe. ‘Bijna veertig jaar zijn voorbij gegaan sinds ik Salon Magazin oprichtte, een tijdschrift met oorspronkelijke bijdragen van jonge, bekende en ook enkele beroemde kunstenaars. Elf nummers zijn er tussen 1977 en 1982 verschenen, in 1992 publiceerde ik nummer 12 als retrospectief, in 2008 verscheen er een volledige herdruk van twee delen in een doos. In de lente van 2016 leeft het tijdschrift weer, en het is mij een groot genoegen opnieuw een bijdrage te kunnen leveren aan de hedendaagse beeldende kunst. Alle bijdragen zijn in zwart/wit aflopend gedrukt op dubbele pagina’s, de volgorde is alfabetisch op naam van de kunstenaars. Salon Magazin drukt geen essays noch teksten van de redactie af. Alle bijdragen zijn op de schaal van 1 op 1 gereproduceerd. Dit tijdschrift is niet glossy en verfijnd maar tamelijk robuust, precies zoals het in de zeventiger jaren werd uitgegeven.’

Nummer 1 heeft bijdragen van Walter Dahn, Pjotr Dluzniewski, Reinhard Doubrawa, Pierre Granoux, Tobias Hantmann, Mischa Kuball, Talisa Lallai, Marcus Neufanger, Chris Newman, Peter Piller, Volker Renner, Patick Rieve, Karin Sander, Roland Schnappert, Dana Sherwood, Marcel van Eeden en Ecki Vespa.

Het tijdschrift wordt in Nederland gedistribueerd door Ben Schot van uitgeverij Sea Urchin. De Rotterdamse uitgeverij specialiseert zich in werk van de historische avant-garde en de tegencultuur. Sea Urchin distribueert ook uitgaven van buitenlandse onafhankelijke uitgevers en muzieklabels.