Nieuwe uitgave

Station to Station to Station

Redactie, geplaatst op 3 juni 2017


Vanaf 2012 heeft Lenny Waasdorp, beeldend kunstenaar en hoofdconducteur bij de NS, met een mobiele telefoon Nederland vastgelegd vanuit de trein. Bijzonder daarbij is de positie van waaruit ze fotografeerde – achterin de trein, waardoor de kijker een adembenemend zicht krijgt op het Nederlandse spoorwegnet. Deze werkwijze leverde duizenden foto’s op, waarvan een ruime selectie zijn weg vindt naar ‘Station to station to station’, waarin het ritme van het reizen per spoor is gevangen in de vele foto’s, soms tientallen per pagina, soms één beeld. Alsof een trein snelheid maakt, stopt en weer verder reist.

De foto’s getuigen van de eindeloosheid, eenzaamheid en rauwheid van het (werken op het) spoor. Een boek voor iedereen met affiniteit met het spoor, fotografie, het Nederlandse landschap, reizen en de romantiek eromheen. Een boek als een roadmovie.

Een ruime selectie van de duizenden foto’s die Lenny Waasdorp maakte met een mobiele telefoon vindt zijn weg naar het boek, waarin het ritme van het reizen per spoor is gevangen, soms met tientallen foto’s per pagina, soms met één beeld. Alsof een trein snelheid maakt, stopt en weer verder reist. De foto’s getuigen van de eindeloosheid, eenzaamheid en rauwheid van het (werken op het) spoor.

Blader hier het boek door.

Station to Station to Station, het fotoboek van Lenny Waasdorp, verschijnt bij Uitgeverij Lecturis.