Nieuwe uitgave

The Book of Happiness and Sadness

Redactie, geplaatst op 2 juli 2019

The Book of Happiness and Sadness is de eerste monografie van Irina Birger. Het boek richt zich op haar werken die ze in de laatste tien jaar heeft gemaakt. De publicatie bevat talloze tekeningen met tekst die nooit of slechts zelden zijn getoond, documentatie van haar installaties, performances en video stills. De verschillende projecten zijn zo samengebracht dat hun onderlinge verbinding wordt versterkt. The Book of Happiness and Sadness presenteert het tekenen als een zelf-contemplatieve studie en heeft tot doel een vergelijkbare contemplatie bij de kijker te realiseren als deze door het boek bladert.

Grafisch ontwerpbureau Rimini Berlin maakte een publicatie met een krachtige uitstraling. De krachtige typografie en vormgeving accentueren de levendige, kleurrijke pagina’s in het boek. Talrijke details uit de tekeningen tonen de monumentaliteit van haar werk en brengt het bij elkaar.

Curator Katia Krupennikova schreef een essay voor de monografie die de kern van Birgers werk belicht in relatie tot de belangrijke dilemma’s in onze huidige samenleving, zoals het groepsgevoel versus het individualisme en de onderlinge afhankelijkheid.

ISBN: 9789462263239 | 176 pagina’s | 35,00

Verschenen bij Uitgeverij Lecturis.