Nieuwe uitgave

Thérèse Schwartze, Painting for a Living

Redactie, geplaatst op 23 juli 2017


De Amsterdamse kunstenares Therese Schwartze (1851-1918) was tijdens haar leven een gevierd portrettiste, die de negentiende-eeuwse beau monde en het koningshuis met on-Nederlandse allure in beeld bracht en daar miljoenen mee verdiende.
Ze koppelde een groot talent en technische vaardigheid aan een buitengewoon zakelijk inzicht. Ook internationaal vestigde zij haar reputatie met talloze tentoonstellingen en opdrachten in heel Europa en de Verenigde Staten.

Onlangs verscheen de eerste Engelstalige monografie over Thérèse Schwartze, geschreven en uitgegeven door Cora Hollema. Thérèse Schwartze, Painting for a Living vertelt het verhaal van de harde leerschool van een talentvol meisje bij haar ambitieuze Amerikaanse vader, de drive en het zakelijk talent van haar migrantenachtergrond, haar artistieke ontwikkeling en technisch raffinement, de internationale roem en haar miljoenenvermogen. Van de jaloezie en verbijstering die zij opriep. Het verhaal van een bijzondere persoonlijkheid en een kosmopolitische carrière.

Meer informatie over de uitgave is te vinden op www.thereseschwartze.com, de uitgave is in Nederland te bestellen via www.athenaeum.nl.