Nieuwe uitgave

Tijdschrift in herdruk

Redactie, geplaatst op 15 juli 2017


Een tijdschrift in herdruk?! Wie heeft er ooit van gehoord? Hoofdredacteur en uitgever Piet Schreuders deed het met nummer 6 van het tijdschrift Furore uit april van het jaar 1977. In een uitgebreid begeleidend schrijven noemt hij alle wijzigingen; zwart wit illustraties staan in kleur in de heruitgave, foto’s kregen een vermelding van de herkomst, biografische gegevens werden aangevuld.

‘Bevat originele fouten’ schrijft de samensteller desondanks in zijn toelichting; Piet Schreuders poseert als een slordige en onnavolgbare absurdist. Maar lees in zijn tijdschrift de rubriek Een Deur Moet Open Of Dicht Zijn / Dingen, personen en gebeurtenissen die van belang zijn voor de FURORE-wereldopvatting en ontdek dat hij een onderzoeker, deskundoloog en specialist is. Zijn onderwerpen zijn onder andere poststempels, Amerikaanse paperbacks, The Beatles, W.F. Hermans, Brooklyn Bridge, lichtschakelaars in Parijse hotelkamers en de straathoeken in Los Angeles. Hij weet bijna alles wat er over te weten valt.

Piet Schreuders is als uitgever en grafisch ontwerper een buitencategorie, geen wonder dus dat Furore #6 niet verouderd is.

Te bestellen op www.furoremagazine.com