Nieuwe uitgave

Tortuca #36

Redactie, geplaatst op 14 juni 2015

Tortuca 36
Het voorjaarsnummer van Tortuca (#36) is uit en werd gisteren gepresenteerd tijdens het Poëziecafe van Poetry International in Rotterdam.

Het nieuwe nummer presenteert onder meer zestien aforismen van Franz Kafka vertaald door Martin de Haan. Kafka vulde een dagboek met aforismen vanaf het moment dat hij besloot niets meer te schrijven. Daarnaast vertaalde poëzie van onder andere Ricardo Domeneck, Blaise Cendrars en Jürgen Nendza. Ook de Nederlandstalige poëzie is goed vertegenwoordigd met bijdragen van Maarten Buser, Sven Cooremans, Piet Gerbrandy en Lies Van Gasse. Tevens publiceert Tortuca in de rubriek Uw toegenegen de even pijnlijke als geestige afwijzingsbrief die Gertrude Stein in 1912 van een Engelse uitgever ontving.

Beeldend werk is afkomstig van onder meer Gam Bodenhausen en Bea Emsbach, van beide kunstenaars wordt een serie tekeningen gepubliceerd. Van Joncquil wordt een reeks schilderijen getoond. Ook vindt u in dit nummer een spread van de installatie Barfreak van Barbara Witteveen: levensgrote figuren en maskers van beschilderd karton waartussen ook de kunstenaar zelf zich bevindt. De special is gemaakt door Geerten Ten Bosch, een samengestelde en gelaagde tekening die uitvouwbaar is.