Nieuwe uitgave

Trefpunt Riga – Jan Paul Hinrichs

Redactie, geplaatst op 16 mei 2017

In juni verschijnt Trefpunt Riga. Dit nieuwe deel in de literaire stedenreeks Het oog in ’t zeil neemt je mee op een literaire reis door de Letse hoofdstad.

Riga is van oudsher een modieuze, kosmopolitische en muzikale handelsstad waarop Letten, Baltische Duitsers en Russen hun stempel drukten.

Trefpunt Riga peilt de literaire ziel van de stad. Een melancholieke en amoureuze kant speelt de hoofdrol, met verhalen over Kurt Tucholsky, Walter Benjamin, Giuseppe Tomasi di Lampedusa en andere schrijvers die tegen de achtergrond van de imposante stad van jugendstil en art deco een grote liefde troffen. Late liefde is ook het thema van het befaamde toneelstuk Herfst in Riga van Aleksej Arboezov. Dit speelt aan het strand bij Riga, waarheen we ook de jonge Osip Mandelstam en de door de tsaar verbannen Maksim Gorki volgen.

Jan Paul Hinrichs is slavist en publiceerde onder meer De mythe van Odessa, De façades van Sint-Petersburg en Senhor Valério. Zijn boeken zijn vertaald in het Duits, Italiaans, Engels, Oekraïens en Russisch.

Verschijnt: 13 juni 2017
Prijs: € 22,50 | 160 pag. | 35 afbeeldingen
Paperback
ISBN: 9789059374966