Nieuwe uitgave

Viviane Élisabeth Fauville

Redactie, geplaatst op 4 mei 2017


Messcherpe, uiterst intrigerende debuutroman waarin de verwarring van de 42-jarige zojuist bevallen protagoniste onder je huid kruipt. Met verrassend vaste hand op papier gezet door Julia Deck.

Op de achterflap is te lezen:

U bent Viviane Élisabeth Fauville. Tweeënveertig jaar, een kind, een man, maar hij heeft u net verlaten. En gisteren hebt u uw psychoanalyticus vermoord. Dat had u wellicht beter niet kunnen doen. Gelukkig ben ik hier om de situatie niet verder uit de hand te laten lopen.

Toen dit debuut in 2012 in Frankrijk verscheen bij de literair prestigieuze uitgeverij Éditions de Minuit was het op slag een sensatie. In 2016 werd het door Lidewij van den Berg en Katrien Vandenberghe vertaald voor Uitgeverij Vleugels.

De roman Viviane Élisabeth Fauville van Julia Deck is één van de twintig genomineerden op de longlist voor de Europese Literatuurprijs 2017. Twaalf Nederlandse boekhandels hebben twintig titels geselecteerd die naar hun oordeel tot de beste Europese romans behoren die in 2016 in het Nederlands zijn verschenen. De romans zijn uit elf verschillende talen vertaald.