Nieuws

Voor in de agenda: Independent Bookstore Day

Redactie, geplaatst op 2 april 2017


De eerste Independent Bookstore Day in Nederland vindt plaats op 29 april 2017. Op deze dag wordt de onafhankelijke boekhandel gevierd. Want in de boekwinkel vinden we inspiratie, raken we ontroerd en wordt je verbeelding aangeraakt. Daarom vinden er die dag bijzondere optredens plaats en kun je speciale uitgaven kopen, in gelimiteerde oplages. Sommige titels zijn nieuw en nog nooit eerder verschenen, andere titels zijn speciaal voor deze dag door de auteur gesigneerd, opnieuw uitgegeven of scherp in prijs verlaagd. Op de website van Bookstore Day is een overzicht te vinden van de speciale uitgaven en het programma in de boekhandel bij jou in de buurt.

Ambassadeurs van Bookstore Day zijn onder meer Adriaan van Dis, Ilja Leonard Pfeijffer, Karin Amatmoekrim, Mohammed Benzakour, Jan van Mersbergen, Marieke Nijkamp, Frank Westerman en Janneke Vreugdenhil.

De Independent Bookstore Day is bedoeld voor alle onafhankelijke boekwinkels en wordt georganiseerd door Libris i.s.m. Yaël Vinckx, schrijver en journalist.