Nieuwe uitgave

Willem Kolvoort 30 jaar Vera Posters

Redactie, geplaatst op 9 januari 2020


Vera is de enige popzaal in Nederland die bij elk concert een eigen zeefdrukposter laat ontwerpen en dan zelf drukt. Binnen het team dat dat verzorgt is Willem Kolvoort al 30 jaar actief. In die tijd realiseerde hij meer dan 500 posters. Vanaf vrijdag 10 januari opent een tentoonstelling van zijn werk in het Groninger Museum en is het boek met daarin al zijn Vera-posters verkrijgbaar.

De posters van Willem Kolvoort (1965) presenteren een brutaalheid die je bij een concertpodium als Vera verwacht, maar de grappige dierfiguren die de posters bevolken geven ze vaak ook iets vertederends. De tentoonstelling in het Groninger Museum opent vlak voor de komende editie van muziekfestival Eurosonic Noorderslag.

Het boek Willem Kolvoort 30 jaar Vera posters, uitgegeven door Uitgeverij Passage, geeft een totaaloverzicht van de 510 posters die Willem Kolvoort tot nu toe voor concertpodium Vera in Groningen drukte. Popjournalist Peter van der Heide en schrijver Bill Mensema verzorgen de teksten voor het boek. Het boek bevat veel schetsmateriaal en quotes van diverse artiesten over het werk van Willem Kolvoort. Er is een voorwoord van Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, terwijl Vera-progammeur Peter Weening het nawoord verzorgt.