Geen categorie

ZOMERBOEKWINKEL: bij Roofprint Pers in Middelburg (van 1 juli tot en met 26 augustus)

Redactie, geplaatst op 29 juni 2018


Met werk van Takako Hamano, Jeanet Kingma, ‘de Klaproos-le Coquelicot’ (Marja Scholtens en ‘the Yeats Sisters Press’ (Noor van der Brugge).

Met de zomerboekwinkel in juli en augustus maakt de roofprint pers weer ruimte voor collega’s die een bijzondere band hebben met boeken. Dat kan op verschillende manieren en dit jaar is te zien dat de grens tussen ‘alles zelf doen’ en ‘laten doen’ niet meer zo scherp is. Voor Marja en Jeanet is de combinatie van het creatieve en het ambachtelijke belangrijk. Takako maakt boeken bij haar installaties en werkt daarvoor samen met een vormgever en Noor waagde de sprong om haar meest recente uitgave ‘Freuds cigars’ in een ‘grote’ oplage van 125 exemplaren te laten drukken, terwijl tot nu toe haar uitgaven in zeer kleine oplage verschenen. Naast boeken laten alle deelnemers ook ander werk zien.

ZOMERZONDAGEN BIJ DE ROOFPRINT PERS

1 juli
Opening van de ‘zomerboekwinkel’ om 14.00 uur.

Een mooie gelegenheid om de exposanten (weer) te ontmoeten. Jeanet komt voor de eerste keer naar Middelburg, de anderen waren er al eerder.
Takako bij Caesuur met haar Arnemuiden project, Marja met een grote tentoonstelling in de bibliotheek en Noor in een eerdere zomerboekwinkel.

5 augustus
‘Mijn stad overbruggende verhaaltje’.

Voor een installatie in Amsterdams kleinste verteltheater ‘het Bruggehuisje’ maakte Takako een animatiefilm. Die is de hele middag te zien in (we doen in kleinheid niet voor Amsterdam onder) het kleinste filmtheater van Middelburg.
Een bijzonder kijkje in de keuken van de roofprint pers.

26 augustus
Finissage!! (vanaf een uur of vier). Afscheid van de zomergasten en een primeur. Deze zomer komt een nieuw kinderboek uit van Jeanet bij uitgeverij Clavis, haar tweede alweer: ‘Viltstiftbos’. Als alles naar wens verloopt is het er ook echt die dag. In ieder geval zal Jeanet er iets over vertellen.

Adres:
Bellinkstraat 25, 4331 GV, Middelburg (in Google Maps)

Openingstijden:
Maandag, vrijdag en zaterdag: 12.00 – 16.00 uur
Eerste zondag van de maand: 13.00 – 17.00 uur
Op andere tijden even aanbellen

Iedereen is van harte welkom om de tentoonstelling te bekijken en/of om te komen op de speciale zomerzondagen. Voor verdere informatie over tentoonstelling en exposanten en voor tussentijdse nieuwtjes, zie: www.deroofprintpers.nl/tentoonstellingen.html