Nieuws

BoekKunstBeurs – 31 oktober & 1 november 2015

Redactie, geplaatst op 14 oktober 2015

boekkunstbeurs pieterskerk leiden
De BoekKunstBeurs is een jaarlijks boeken- en letterfeest voor beginnende en gevorderde boekbinders, margedrukkers, bibliofielen en kalligrafen in de Pieterskerk in Leiden. Op de BoekKunstBeurs is een ruim aanbod te zien van fraaie met de hand gebonden boeken, volgens traditionele technieken vervaardigd drukwerk, sublieme staaltjes van kalligrafie en allerlei kunstzinnige voortbrengselen van papier.

Margedrukkers tonen hun uitgaven, vaak gedrukt op oude persen met historisch materiaal. Die uitgaven variëren van plano’s met een enkel gedicht tot kunstenaarsboeken. De oplagen zijn klein en er wordt veel aandacht besteed aan het samenspel tussen letter, papier en vormgeving. Handboekbinders zullen allerlei voorbeelden van hun activiteiten tonen.

Wie zelf al actief is, of zin heeft om het te worden, kan terecht bij de vele stands waar boekbindmaterialen, kalligrafiebenodigdheden en boeken over de verschillende technieken verkrijgbaar zijn. Er zijn papierhandelaren en leveranciers van boekbindersleer en perkament uit binnen- en buitenland. En er zijn diverse demonstraties en workshops druktechnieken, kalligrafie, papier scheppen en boekbinden.

Zie voor meer informatie de website van Stichting Handboekbinden of volg de Facebook pagina van de Boekkunstbeurs.