Nieuwe uitgave

Col Culinair: 30 wielerbergen in gerechten

Redactie, geplaatst op 31 juli 2019


De Tourmalet, Gavia, Mont Ventoux, Alpe d’Huez: het zijn maar enkele van de bergen die bij elke wielerfan bekend zijn. Hier wordt een wielerronde vaak beslist. Maar ook kent elke berg een eigen culinaire traditie of een gerecht dat juist bij deze berg past. Michel Postma werkte dat uit tot fijne gerechten. Deze 30 recepten staan in het boek Col Culinair, met ook per berg achtergrondinformatie waar de wielerfan van zal smullen. Het boek is geheel in kleur en ruim geïllustreerd.

Overzicht van bergen uit Col Culinair:
Colle dell’Agnello / Alpe d’Huez / Angliru / Les Arcs / Aubisque / Le Grand Ballon / Blockhaus / Col de la Bonnette / Boscasso / Cauberg / Monte Cervino / Lagos di Covadonga / Etna / Col du Fromage / Galibier / Gavia /Gran Sasso / Hautacam / Izoard / Kronplatz – Plan de Corones / De Oude Kwaremont / Mortirolo / Peyresourde / Puy de Dôme / Col de Romeyere / Col de la Schlucht / Stelvio / /Tourmalet / Mont Ventoux / Monte Zoncolan

Michel Postma publiceerde eerder bij Uitgeverij Passage zijn wielerkookboek Wijn, worst en wielrennen, gebaseerd op fictieve wielerverhalen. Verder schreef hij kookboeken als TubekookboekStudentenkookboek Pizza en Koken met drank.

Col Culinair verschijnt bij Uitgeverij Passage.