Nieuwe uitgave

Ira Cohen – The Subliminal Cassette

Redactie, geplaatst op 11 april 2015

iracohen-subliminal3
Counter Culture Chronicles, een onafhankelijk label uit Den Haag, bracht in het verleden al zeldzame opnamen van Angus MacLise, Jack Kerouac, Timothy Leary en anderen uit op vinyl en cassette. In hun cassette serie verschijnt nu een selectie van voorgedragen poëzie en een interview met de kunstenaar, dichter en uitgever Ira Cohen, als Counter Culture Chronicles # 6. Het interview met Cohen vond plaats in 1992 en werd afgenomen door schrijver en muzikant Cor Gout voor Radio Mondain in Den Haag.

Kant A van The Subliminal Cassette (C-90) opent met een inleiding in het Nederlands door Cor Gout, dan vertelt Cohen (in het Engels) over zijn mylar fotografie en zijn films ‘Invasie van Thunderbolt Pagoda’, en ‘Paradise Now’, en schakelt uiteindelijk over naar een voordracht van Cohen uit een fijne selectie van zijn poëzie, waaronder ‘Imagine Jean Cocteau’, ‘This Is Real Timing’ en ‘Tokyo Birdhouse’. De surrealistische gedichten voorgelezen met Cohens bulderende stem gaan verder op kant B. Gevolgd door een stuk uit Cor Gouts interview met Cohen op de tentoonstelling bij Getal Nul in Amsterdam, waar ze elkaar hadden ontmoet. De cassette eindigt met een voordracht van Cohen van betoverende stukken, met muziek op de achtergrond.

Counter Culture Chronicles is een onafhankelijk label dat gerund wordt door René van der Voort en Manuel Padding vanuit Den Haag.

De cassette is in beperkte oplage van 50 exemplaren verkrijgbaar bij Sea Urchin.